Zbulohet ilaçi që na kthen rininë

Zbulohet ilaçi që na kthen rininë

07/01/2019 Off
Puna jonë është vullnetare andaj nëse keni mundësi ndihmoni shqip.dk

Hulumtuesit në Institutin Weizmann të Shkencave në Izrael studiuan mënyrën se si sistemi imunitar është i përfshirë në pastrimin e qelizave të vjetra, të ndjeshme (ose të plakjes) të cilat nuk janë plotësisht të vdekura, por dëmtohen dhe funksionojnë pak.

Brenda disa javësh, ata që morën ilaçin e ri të ekipit kishin më pak qeliza të vjetra, nivele më të ulëta të inflamacionit dhe ishin më aktivë.