Suksesi i shqiptarëve në ‘Eurovision 2018’, renditja finale e tyre

Suksesi i shqiptarëve në ‘Eurovision 2018’, renditja finale e tyre

21/05/2018 Off
Puna jonë është vullnetare andaj nëse keni mundësi ndihmoni shqip.dk

Edicionin i sivjetmë i Festivalit Evropian të Këngës – Eurovision ka qenë shumë i veçantë, duke qenë se konkurruan tre shqiptarë, të cilët arritën që të kualifikoheshin edhe në finale.

Falë performancës së tyre dhe interpretimit mbresëlënës, renditja e përgjithshme e tyre pas të gjitha votave ka qenë jashtëzakonisht e mirë.

Arritjen më të lartë e pati Eleni Foureira (436 pikë) me këngën “Fuego”, e cila ishte konkurrente e drejtpërdrejtë për ta fituar festivalin, mirëpo përfaqësuesja e Qipros mbeti prapa përfaqësueses së Izraelit, Netta, e cila triumfoi.