Kurrë mos i neglizhoni këto shenja të syrit, po ju paralajmërojnë për një …

Kurrë mos i neglizhoni këto shenja të syrit, po ju paralajmërojnë për një …

14/01/2019 Off
Puna jonë është vullnetare andaj nëse keni mundësi ndihmoni shqip.dk

Asnjëherë nuk duhet të neglizhojmë shenjat që na dërgon trupi ynë, pasi shpesh na paralajmërojnë për sëmundje të rënda.

Një nga organet e njeriut që dërgon shesh sinjale se diçka nuk shkon me trupin tonë është syri.

Simptomat e syrit shpesh mund të neglizhohen, veçanërisht kur një kusht rrjedh nga një pjesë e ndryshme e trupit.

Një shenjë për të qenë e kujdesshme është se sytë kanë një ngjyrë të caktuar – dhe nëse paraqitet ngjyra e verdhë atëherë kjo tregon për praninë se sëmundjes së mëlçisë.

Sëmundja e mëlçisë mund të shkaktojë një gjendje e quajtur verdhëza, e cila shkakton të bardhët e syve, si dhe lëkurën, të marrin ngjyrën e verdhë.

Kjo gjendje krijohet si rezultat i ndërtimit në trupin tuaj të një substance të verdhë të quajtur bilirubinë.

Por sëmundja e mëlçisë nuk është shkaku i vetëm i kësaj, sipas NHS. Gjithashtu mund të fajësohen gurët, pankreasi, hepatiti.

Një shkak tjetër i verdhëzës mund të jetë kanceri i pankreasit në një fazë të hershme.

Nëse lëkura juaj dhe të bardhët e syve tuaj duken të verdhë, ju duhet të kërkoni menjëherë ndihmën e një mjeku.