Keni kollë? Konsumoni mjaltë në vend të antibiotikëve

Keni kollë? Konsumoni mjaltë në vend të antibiotikëve

26/08/2018 Off
Puna jonë është vullnetare andaj nëse keni mundësi ndihmoni shqip.dk

Njerëzit që vuajnë nga kolla duhet të konsumojnë mjaltë dhe limon në vend që të marrin antibiotikë.

Mjekët thonë se ilaçet nuk duhet të jenë hapi i parë për të trajtuar kollën.

Ekspertët janë gjithnjë e më të shqetësuar se mjekët shumë shpesh japin antibiotikë për kollitejen dhe ftohjen virale, për të cilat ato rrallë janë të nevojshme.

Përdorimi i tepërt i këtyre barnave do të thotë që bakteret fillojnë ti rezistojnë trajtimit, duke e bërë antibiotikët të padobishëm kundër infeksioneve më serioze.

Antibiotikët bëjnë pak ndryshim në simptomat e kollitjes.

Në vend të kësaj, pacientët duhet të provojnë mjaltë ose shurup mbi kollën.