SHQIP.DK

Portali shqipëtarë në Skandinavi - portal për mua, për ty, për të gjithë…

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

Një djalosh kishte dalë për gjahë ne malet e Shqipërisë. Një shqiponjë fluturoi sipër tijë, dhe u ndalë në maje të një shkrepi. Shqipja ishte jashtëzakonisht e madhe dhe mbante në kthetrat e saj një gjarpër.

 

Pas pakë shqipja fluturoi prej shkrepit ku kishte çerdhen. Djaloshi u ngjitë atëherë në maj te shkrepit, dhe gjeti në çerdhe zogun e shqiponjës që po luente me gjarprin e mbytur. Por gjarpri nuk ishte vërtet i mbytur. Befas ai lëvizi, ngrehu kokën, nxori thimthin dhe bani me pickue zogun. N'atë çast djaloshi nxori harkun, dhe vrau me shigjetë gjarprin.

 

Mandej ai mori zogun e shqiponjës dhe u nisë kahë shtëpia e vetë. Befas ai dëgjoi mbi krye zhurmë e krahëve te shqiponjës. "Pse ma grabite foshnjën?" thirri shqipja. "Foshnja është e imja, sepse unë e shpëtova nga gjarpri që ti nuk e kishe mbytur" u përgjegjë djaloshi. "Ma jep foshnjën time, dhe unë të jap si shpërblim mprehësin e syve të mi dhe fuqinë e krahëve të mi.

 

Ti do të jesh i pamposhtur dhe do të quhesh me emrin timë!" I riu i dha shqiponjës zogun e vetë. Kur u rrit zogu, ai i sillej mbi krye të djaloshit, që tash ishte bërë burrë. Me harkun e vetë ai mbyti shumë bisha të pyllit, dhe me shpatën e vet preu shumë armiq të vendit.

 

Ndër të gjitha këto vepra shqipja i printe dhe e drejtonte. I çuditur nga këto punë, populli e zgjodhi mbret gjahëtarin trim. Ai (populli) e quajti Shqipëtar, që do me thënë "Bir i shqiponjës", dhe mbretëria e tij mori emrin Shqipëri, që do me than "Vendi i shqiponjave." Kjo duhet tu tregohet qdo femije Shqipetar

 

Derguar nga: Arber Myftari

Radio në Shqip.dk

KBH-TRAFIK.DK

Scampa.dk

PayPal Donation-shqip.dk

Currency:
Amount:
Nese ju pelqen puna jonë, ateher na ndihmoni qe te mbajm standardin e punes qe bejm. Ju flm: Shqip.dk

Professionel webhosting

Vizitorë online

Kemi 6 vizitorë

©  1997 - 2014 Shqip.dk