Maqedonia duhet ta aplikojë TVSH nё bazё ‘cash’-it?

Nga Asllan Koka Në RMV përveç ngritjes së pragut për regjistrim në sistemin e tvsh-së duhet të implementohet edhe Skema e TVSH-së në bazë ‘cash’-i. Çka ёshtё skema e Tatimit tё Vlerёs sё Shtuar nё bazё ‘cash’-i? Skema e TVSH-së nё bazё ‘cash’-i ёshtё njё mjet i dobishёm pёr shumё biznese tё vogla, pasi bizneset […]

Lexo më shumë...

O Albin Kurti, Ti ku je?

Kimete Beridha 1. Albini ish kanë mirë me punu në faqen e fundit t’Rilindjes, si mbledhës, thurës dhe daktilograf i përkujtimeve. Shumë preciz i përpilon ato. Po lëre maestro mos ja nis ditës me bismilah me heronjtë e vdekur po i gjalli me t’gjallin, trego qysh mbet puna e qeverisë. 2. Albulena filloi të sillet […]

Lexo më shumë...

A është ky ndoshta ‘Antikrishti’

Shikoje me kujdes, ky njeri i ka të gjitha karakteristikat e Antikrishtit. Mos t’nin kush! Unë jam i zgjedhuri’-ka thënë Trumpi, jo Isa Mustafa. Isa Mustafa është hijanet, kurse LDK hijanetllaku i tij. E Antikrishti nuk mundet me qenë i Podujevës, eventualisht i nahijes t’Pejës, ndoshta mundet me ndodh, ama llapjan e drenicak, jo. (Anipse […]

Lexo më shumë...

Të lumtë, Albin, je i madh

NGA PROF. DR ESHREF YMERI Në faqen e internetit të gazetës “Bota Sot”, të datës 25 dhjetor 2019, lexova shënimin e zotërisë Rexhep Elezaj, me titull“Një kompromis historik i Lëvizjes “Vetëvendosje” ndaj LDK-së dhe popullit të Kosovës!”. Në atë shënim thuhet: “Kompromisi nga ana e LVV-je i ofruar sonte LDK-së, që znj. Vjosa Osmani do […]

Lexo më shumë...

“Pronto” të pafajshëm, drejtësia u varros

NGA FATON MEHMETI Qysh kur doli në media afera “Pronto”, me të filluar hetimet për këtë rast, pothuaj të gjithë kemi qenë të bindur në një gjë: se askush nuk do të dënohet. Kjo bindje është krijuar pikërisht tre komponentë: së pari një shtet i kapur nuk lejon të ketë drejtësi për ata që janë […]

Lexo më shumë...