Dimitrov: Duke mbetur të përkushtuar ndaj reformave, jemi të vendosur të bëhemi fitues

Në ditën e dytë të punës në Bruksel, ministri Punëve të Jashtme, Nikolla Dimitrov, realizoi më shumë takime në Parlamentin Evropian. Shefi i diplomacisë së Maqedonisë së Veriut, Dimitrov, në këtë rast u takua me kryetarin e grupit Rindërtimi i Evropës, Daçijan Çollos, me bashkëkryesuesin e Komitetit të përzier parlamentar BE-Maqedoni, Andreas Shider, raportuesin për […]

Lexo më shumë...

Vjedhje e madhe e rërës nga lumenjtë e Maqedonisë

Kompanitë private të angazhuara për rregullimin e shtretërve të lumenjve, i shkatërrojnë të njëjtat. Kompanitë në fjalë në mënyrë të pakontrolluar nxjerrin rërë dhe zhavorr, me çka realizojnë fitim shtesë. Kontrolli që e bën Enti shtetëror i revidimit në rrjedhën e lumit Vardar ka zbuluar se komuna dhe kompania shtetërore “Ujësjellësi”, që marrin leje nga […]

Lexo më shumë...

Pse nuk ka paralele shqipe në Manastir

Drejtoresha e gjimnazit “Josip Broz Tito” në Manastir thotë se shqiptarët në këtë qytet nuk janë të interesuar për të mësuar në gjuhën e tyre amtare dhe se sipas saj nuk ka pasur kërkesa për hapjen e paraleleve në gjuhën shqipe. Por prindër shqiptarë nga Manastiri thonë se drejtoresha nuk e thotë të vërtetën, sepse […]

Lexo më shumë...