Vetëm PDK kundër, AAK e Nisma të gatshme të shqyrtojnë oferta për të hyrë në qeveri

Lëvizja Vetëvendosje (LVV) dhe Lidhja Demokratike e Kosovës (LDK), assesi të arrijnë marrëveshje për bashkëqeverisje. Që nga 6 tetori i vitit 2019, kur edhe janë mbajtur zgjedhjet e parakohshme parlamentare në Kosovë, Lëvizja Vetëvendosje si parti fituese e këtyre zgjedhjeve dhe Lidhja Demokratike e Kosovës (LDK), si parti e dytë, assesi nuk po mund të […]

Lexo më shumë...

Loja ping-pong me idenë për heqjen e kufirit Kosovë – Shqipëri

Heqja e kufirit ndërmjet Kosovës dhe Shqipërisë, nga udhëheqësit e institucioneve të të dyja shteteve, ishte paralajmëruar me një pompozitet mjaft të madh. Por, në praktikë, të dy qeveritë më shumë kanë hedhur topin në fushën e njëra tjetrës për veprimet që duhen ndërmarrë. Përderisa njohësit e çështjeve ekonomike, këtë nismë e shohin më shumë […]

Lexo më shumë...

Shqipëria merr zyrtarisht kryesimin e OSBE-së

“Nis një ditë historike për Shqipërinë, që për herë të parë merr një rol ndërkombëtar me kryesimin e Organizatës për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (OSBE)”. Kështu u shpreh sot kryeministri Edi Rama, i cili ndodhet në Vjenë, ku do t’i paraqesë Këshillit të Përhershëm të OSBE-së përparësitë e Shqipërisë. Shqipëria merr sot zyrtarisht kryesimin […]

Lexo më shumë...