BDI dënon Degën e Bogovinës

BDI dënon Degën e Bogovinës

24/05/2018 Off
Puna jonë është vullnetare andaj nëse keni mundësi ndihmoni shqip.dk

Edhe pas rikonstruimit të qeverisë vërehet se BDI nuk ka ndryshuar qasjen ndaj degëve humbëse të zgjedhjeve lokale. Një nga ato është edhe Dega e BDI-së Bogovinë anëtarsia e të cilës ka mbetur jetime brenda kësaj partije politike.

Edhe pse 15 vite kjo degë doli fituese në zgjedhje, menaxhimi i dobët i Komunës dhe përzgjedhja katastrofale e kandidatit për kryetar komune Berzah Bejtullahu-Xaki, ka bërë që kjo komunë të humb zgjedhjet dhe të humb edhe imazhin e saj brenda partisë. Prandaj, në rikonstruimin e qeverisë as që është përfill ndonjë kuadër nga Komuna e Bogovinës, kjo edhe pse kryetar i degës së BDI-së është pikërisht humbësi i zgjedhjeve Berzah Bejtullahu-Xaki.

Sipas kësaj, del se e tërë anëtarësia e BDI-së në degën e Bogovinës vuan nga udhëheqja e keqe e kryetarit të degës dhe humbja e autoritetit brenda partisë pikërisht për shkak të tij.

Nuk do mend që kjo ka ndikuar edhe në autoritetin e zv/kryeministrit Hazbi Lika brenda partisë, sepse pikërisht Lika ishte kumbar i kandidimit të mikut të tij Xakit për kryetar komune. Tani, kundarshtarët brenda partiak të Likës, kanë një shkak më shumë ta godasin atë dhe ti ulin pozicionet e tij brenda partisë.

Pritet që shumë shpejt të fillojnë edhe zgjedhjet brenda partiake në BDI për shkak të kongresit të kësaj partije, ndërkaq anëtarsia e gjërë e kësaj partije është në kërkim të një kuadri të denjë i cili do jetë kryetar dege dhe i cili do i rikthej pozicionet brenda partiake të komunës së Bogovinës brenda BDI-së, me çka pritet që Berzah Bejtullahu – Xaki të largohet nga ky post si njeri i cili ka humbur zgjedhjet në Komunën e Bogovinës./fol.mk