17/05/2019 Off

Avokati maqedonas: “Lagja e Trimave” nuk përbën akt terrorist

Avokati në rastin e Kumanovës Elenko Millanov e kundërshton ashpër akuzën me të cilën u rënduan pjesëtarët grupit të armatosur të rastit të Kumanovës. Millanov thotë se prej kur u...

14/05/2019 Off

A janë shqiptarët aq të vjetër sa mendojnë ata? Ja citimet e të huajve!

Maurico Druon, sekretar i Akademisë frënge: “Shqiptarët i përkasin popujve më të vjetër se vet historia. dhe gjyshërit e shqiptarëve merrnin pjesë në luftën e Trojes, të udhehequr nga Akili (në njërën anë) dhe Hektori (në anën tjetër)”. Nikolla Jorga: “Populli shqiptar së bashku me baskët, janë më të vjetërit...

17/05/2019 Off

Faik Konica për shqiptarët: Egërsira dhe kafshë, armiq të vetvetes

Faik Konica njihet jo vetëm si një nga publicistët më të mirë, po edhe si njeriu që në të gjitha mënyrat e mundshme tregoi jo vetëm realitetin në të cilin ndodhej Shqipëria, po edhe atë që e priste. Mënyra e komunikimit të Konicës është e drejtpërdrejtë, aq e drejtpërdrejtë sa...

07/05/2019 Off

Molla e rrallë në botë “Diamant i Zi” në tokat shqiptare

Mollët e Zeza Diamant. Bota ku jetojmë ofron gjëra të mrekullueshme, shpesh të paarritshme për njeriun. I tillë është rasti i majave të larta të maleve të cilat ngrihen krenare...

25/04/2019 Off

Microsoft bëhet kompania e tretë në botë me vlerën 3 bilion dollarë

Microsoft ka arritur vlerën e një bilionë dollarëve për herë të parë pasi kishte një rritje të profitit në fillimin e këtij viti. Kjo e bën gjigandin softuerik vetëm kompaninë...