29/07/2019 Off

E pabesueshme sa njerëz janë larguar për një vit nga Maqedonia vetëm për në Gjermani

Rritet numri i shtetasve të Maqedonisë të cilët për çdo ditë po shpërngulen nga vendi. Vetëm në vitin 2018 gjithsej 18.478 shtetas të Maqedonisë kanë kërkuar fatin në Gjermani. Nga...

18/08/2019 Off

Ekskluzive: Kosova lëshon pe karshi presionit për masa reciproke për pasaportat serbe

Republika e Kosovës nuk ka mundur t’i bëj ballë presionit ndërkombëtarë lidhur me reciprocitetin për lëvizje të lirë që Kosova e vendosi karshi shtetasve të Serbisë. Ata shtetas të cilët...

22/07/2019 Off

Aleksandër Moisiu, figura shqiptare-botërore që nuk ka moshë

Kur mora në duar librin “Emblema” të autorit Isak Guta, i konceptuar që në vitet 1979-80 dhe botuar më 2016, gati pas dyzet viteve, mendja më shkoi larg, në vitet ’60 të shekullit të kaluar, kur në Normalen e Elbasanit studionim kryeveprën e të madhit Shekspir, tragjedinë “Hamleti”. Ato vite...

24/07/2019 Off

Aferës ‘Haraç’ i mungon edhe një emër

Aferës ‘Haraç’ i mungon, të paktën, edhe një emër. Por, pse ky emër vazhdon të mbulohet me misterin e paprekshmërisë, këtë ende askush nuk po e sqaron. Ajo që po sqarohet edhe publikisht është tejdukshmëria e një loje që po luhet në kurriz të dy të arrestuarve, të cilët, për...

Urrejtja si festë!

06/06/2019 Off
18/08/2019 Off

Prindërit përballën me një surprizë të hidhur, djali kishte shpenzuar të gjitha kursimet me prostituta

Kur u kthyen nga pushimet u përballën me një surprizë të hidhur, kasaforta ishte nxjerrë nga muri dhe ishte hapur me gur freksibël. Brenda saj ishin 1600 euro dhe disa...

23/05/2019 Off

Google anulon vendimin për të mos bashkëpunuar me Huawein

Kompania Alphabet që ka në zotërim Google ka njoftuar se planifikon të punojë me Huawein gjatë 90 ditëve të ardhshme, pak pasi Shtetet e Bashkuara të Amerikës përkohësisht lehtësuan disa...